PISARNIŠKI STOLI GIROFLEX projekt

Proizvajalci, ki želijo imeti svoje izdelke certificirane morajo uporabljati reciklirane materiale, zmanjšati porabo energije, surovin in vode, zmanjšati emisije CO2, povečati delež uporabe obnovljive energije, ponovno uporabljenih surovin. Zavedati se morajo odgovornosti do družbe. Z integracijo »Cradle to Cradle®« filozofije v načrtovanje in proizvodnjo, Giroflex postavlja nove okoljske standarde, hkrati pa izpolnjuje najvišje standarde kakovosti.

  • Giroflex 656 pisarniški stol z ECCOS tkanino je certificiran kot »Cradle to Cradle« od leta 2010. Uporabljeni materiali ne onesnažujejo in se jih lahko večkrat uporablja v tehničnem in biološkem ciklu. To materiale ohranja kakovostne. Serija stolov je zasnovana tako, da so deli lahko večkrat zamenjani in s tem se podaljša življenjsko dobo izdelka.
  • Stoll Giroflex 656 se lahko popolnoma razstavi v le desetih minutah. Razen pene, se lahko ponovno izkoristi vse surovine – aluminij, jeklo, plastiko – brez izgub. Plastična kolesca se zmelje in ponovno predela v plastiko z želeno obliko, plinsko vzmet vrnemo dobavitelju, ki jo nato obnovi; tkanina se kompostira. Mono-materiale ločujemo, da jim ohranimo visoko kakovost – iz jeklenih cevi ponovno nastanejo jeklene cevi.
  • V primerjavi s konvencionalnimi izdelki smo prihranili 37% aluminija. Kot rezultat, za proizvodnjo porabimo 33,55 kilovatnih ur energije manj in oddamo 21,2 kilograma CO2 manj na stol. Prav tako močno zmanjšujemo porabo energije in kurilnega olja, skupaj z emisijami CO2. Zmanjšujemo tudi količino onesnažene vode.
  • Giroflex 656 je zmagovalec »Red dot design award« iz leta 2011. Zavedamo se, da sta dobra zasnova proizvoda in najvišji ekološki standardi v povezavi. Na omenjenem prestižnem mednarodnem izboru so vrtljivemu stolu Giroflex 656 podelili priznanje za izjemno kakovost dizajna.